Het is weer de tijd van het jaar om overheerlijke pompoensoep te bereiden.
Hier een simpel maar lekker recept voor een koude herfst of winteravond.
Ingredienten:
Bereiding:
Snij de uien en fruit ze in een pan in een beetje olie. Voeg er wat zeezout aan toe….
Tegelijk snij je de pompoen in grove stukken. Let op! haal alle pitjes eruit.
Doe de grove stukken pompoen bij de ui en bak deze ook een beetje aan.
Voeg vervolgens water toe tot 1 cm onder de groenten. Wil je de soep wat minder gebonden doe dan water erbij tot 2 cm boven de groenten.
Breng alles aan de kook en voeg ook de aardappeltjes toe. Als alles een 10 tot 12 minuten heeft kunnen koken pak je de staafmixer en mix alles tot een glad geheel.
Voor de liefhebbers van pittige pompoensoep: voeg peper en kerrie toe bij de uien. Eventueel een rood pepertje. Maar let op met de pitjes….
Serveer de soep in een diep bord en voeg een klein beetje slagroom toe. Leg er een munt of peterselieblaadje op. Heerlijk met eigengebakken brood, eventueel geroosterd.
BON APETIT !!!