Nieuws en culinair

News and culinary info:
We’re proud of this fantastic place in Berg en Terblijt (a short
ride up the hill from Maastricht):
A beautiful kitchen garden created in 2017 delivering fresh
greens to local restaurants and private clients.
Though closed during winter time, on February 24th a
herd of porkers will come to plough the garden and
get it ready for the coming season.
Thinking outside the box: (or eating, actually) Restaurant De Paters,
halfway up the hill to Cadier en Keer, serves lovely locally produced
food, either veggie or using meat from their own free range animals.
You can have a nice walk before or after in Landgoed De Heerdeberg.
If you’re thinking about a place to go and have dinner,
why not choose a 3 course meal in several different places
and enjoy a lovely walk though Maastricht!

Forager Chef Posted March 3, 2018

Off

http://foragerchef.com/wild-mushroom-sourdough/?utm_content=buffer247c7&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Anneke Bleeker Posted March 3, 2018

Off

Off

Off

https://www.instagram.com/the_boring_vegan/

(whose beautiful food and creations never fail to move me)

Pompoensoep Posted January 24, 2016

Off

Het is weer de tijd van het jaar om overheerlijke pompoensoep te bereiden.

Hier een simpel maar lekker recept voor een koude herfst of winteravond.

Ingredienten:

  • Grote pompoen
  • 4 uien ( middel formaat )
  • olie ( olijf of zonnebloemolie )
  • beetje zeezout
  • slagroom voor een klein toefje
  • aardappeltjes ( 2 stuks )

Bereiding:

Snij de uien en fruit ze in een pan in een beetje olie. Voeg er wat zeezout aan toe….

Tegelijk snij je de pompoen in grove stukken. Let op! haal alle pitjes eruit.

Doe de grove stukken pompoen bij de ui en bak deze ook een beetje aan.

Voeg vervolgens water toe tot 1 cm onder de groenten. Wil je de soep wat minder gebonden doe dan water erbij tot 2 cm boven de groenten.

Breng alles aan de kook en voeg ook de aardappeltjes toe. Als alles een 10 tot 12 minuten heeft kunnen koken pak je de staafmixer en mix alles tot een glad geheel.

Voor de liefhebbers van pittige pompoensoep: voeg peper en kerrie toe bij de uien. Eventueel een rood pepertje. Maar let op met de pitjes….

Serveer de soep in een diep bord en voeg een klein beetje slagroom toe. Leg er een munt of peterselieblaadje op. Heerlijk met eigengebakken brood, eventueel geroosterd.

 

BON APETIT !!!

 

 

 

 

 

Zelfgemaakte Jam! Posted September 10, 2015

Off

Je bent er dan wel even mee bezig maar wat is dit toch heerlijk. Vooral uit eigen tuin.  En dan

de jam op zelfgemaakt zuurdesembrood met zoute boter  eronder.

GW3gw 1

Vers druivensap in wording Posted September 10, 2015

Off

GW 2 Nu zijn het  nog druiven, dadelijk overheerlijke sap en dat uit eigen tuin van Greenwoods. Heerlijk!

Off

Het is weer de tijd van het jaar! In onze keuken staan weer de nodige potjes en pannetjes klaar om overheerlijke jam te maken. En laten we eerlijk zijn, de lekkerste jam maak je toch van de vruchtjes uit eigen tuin. Jammie.  Heerlijk voor de gasten bij het ontbijt.

Aspergetijd Posted May 30, 2013

Off

Aspergetijd! Tot 24 juni kunnen we nog genieten van het witte goud. Waarom ‘het witte goud’ ? Omwille van de overheerlijke smaak.  Asperges werden zelfs al verbouwd door de Romeinen. Deze eeuwenoude lekkernij heeft bovendien ook een positieve invloed op het lichaam. Het is vocht afdrijvend en daardoor zuiverend.

Asperges kunnen het best gegeten worden als ze volledig vers zijn. Wil je ze toch langer bewaren, laat ze dan vooral niet uitdrogen. Leg ze een in een schone, vochtige theedoek in de koelkast. Wel binnen 2 dagen nuttigen.

Aspergesoep

1 sjalotje

500 g witte asperges

1 eetlepel boter

1/2 dl witte vermout

2 kippenbouillontabletten

1 doosje groene asperge (tips )

zout

125 ml slagroom

versgemalen peper

Bereiding :

Sjalotje pellen en snipperen. Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden. In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes fruiten. Aspergestukjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Vermout erover schenken en verwarmen tot vocht verdampt is. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 6 dl water toevoegen. Aspergestukjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in steelpan met ruim kokend water en zout aspergekopjes en aspergetips in ca. 5 minuten beetgaar koken. In zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Aspergestukjes met bouillon in blender doen. Slagroom toevoegen en alles op hoogste snelheid in 1-2 minuten tot gladde, schuimige soep pureren. Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

 

 

 

Vermelding op Tripadvisor.com: Posted March 27, 2013

Off

Heel blij werden we van het goede nieuws van Tripadvisor:

imageHeel blij werden we van het goede nieuws van Tripadvisor: Heel blij werden we van het goede nieuws van Tripadvisor: Heel blij werden we van het goede nieuws van Tripadvisor: