Greenwoods Cottage

Welkom in Greenwoods Cottage!

Screen-shot-2016-02-05-at-9.05.21-AM

Tussen Maastricht en Valkenburg, aan de voet van de Cauberg, vindt u het dorpje Vilt. In een stil straatje, pal tegenover een pelgrimspad dat door de bossen naar het beroemde riviertje De Geul loopt, ligt  Greenwoods Cottage.

Bij Greenwoods Cottage kunt u genieten van de rust van het Limburgse landschap, wuivende akkers, glooiende velden met kleine dorpjes met een kerktoren – Berg en Terblijt ligt op een steenworp afstand. Ontdekt het Geuldal: reeën, zwijnen, vossen, Galloways, Konikspaarden… En door de bossen wandelt u zo naar Valkenburg. We geven u een kaart mee.

Probeer de cottage eens voor een lang weekend of een weekje. De auto kan makkelijk voor het huis worden geparkeerd. Fietsen kunnen in de buurt worden gehuurd en de bushalte is vlakbij. Vanuit Greenwoods Cottage kunt letterlijk alle kanten op. Vandaag de stad? Het bruisende Valkenburg met zijn grotten, kasteelruïne en talloze terrasjes. Of kiest u ervoor om met de auto naar de Maastricht te gaan? We vertellen u waar u het best kunt parkeren. Maar wist u dat ook Domstad Aken en Luik zich uitstekend lenen voor een dagtripje?

Greenwoods Cottage was onderdeel van een oude boerderij, het is onlangs verbouwd tot een ruim en gerieflijk appartement. Greenwoods Cottage is ingericht met landelijk antiek en modern comfort. De Engelse eigenaren zijn dol op het huis en de omgeving en ontvangen u er graag.

U kunt kiezen uit twee ruime slaapkamers; de slaapkamer beneden heeft de badkamer en-suite.

Greenwoods Cottage heeft een moderne keuken met oven en afwasmachine.

-Lokale informatie

Er lopen in de omgeving veel mooie wandelroutes, u steekt de straat over zo bergafwaarts het Geuldal in. We hebben wandelkaarten voor u van de leukste gebieden in de omtrek. Daarnaast is dit deel van Zuid-Limburg zeer in trek voor wielrenners, waarbij de Cauberg (meerdere malen onderdeel van wereldkampioenschappen wielrennen) natuurlijk uitdaging nummer een is.

Als u naar de Geul loopt en het klaterende stroompje volgt (let op, misschien ziet u ijsvogels), komt u langs verschillende uitspanningen: De Koningswinkelhof;  Vue – zeer geschikt voor kinderen met het gigantische houten speelschip, de sfeervolle Geulhemermolen – en natuurlijk het befaamde Chateau Sint Gerlach, in al zijn grandeur.

Valkenburg is een oud vestingstadje beheerst door de kasteelruïne (de vroegere burcht van ‘de heren van Valkenburg’). Na bezoek aan een van de grotten, het Nederlands Mijnmuseum, of een tochtje met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren (op 68 meter hoogte) wachten u meer restaurants en terrasjes dan iemand in één verblijf kan ontdekken.

Maastricht, de oude dame aan de Maas, is natuurlijk de grote trekpleister met haar wirwar aan straatjes en sfeervolle pleintjes, met haar keur aan winkels en toprestaurants. Een bezoek aan het Bonnefanten Museum is altijd zeer de moeite waard, maar dat geldt zeker ook voor Museum aan het Vrijthof, in een van de oudste gebouwen van de stad. Daar worden vaak exposities ingericht met Maastricht in de hoofdrol. Daarnaast zijn er talloze galeries, waarbij we Marres – met romantische, ommuurde tuinterras – van harte kunnen aanbevelen.

In het MECC vinden veel congressen, markten en beurzen plaats, waaronder elk voorjaar weer de beroemde kunst- en antiekbeurs TEFAF. U rijdt er in een kwartiertje naartoe.

De nabijheid van de steden Aken en Luik maken een verblijf hier extra aantrekkelijk. Beide liggen op zo’n 25 kilometer afstand. Ook de Voersteek is vlakbij met zijn lieflijke dorpjes als Sint Pietersvoeren en Teuven. En voor wie de boeken over Moresnet heeft verslonden – u bent er in een half uur en rijdt er door een wonderbaarlijk stukje geschiedenis.

Laat ons weten wat uw plannen en interesses zijn, dan zorgen we ervoor dat de juiste informatie voor u klaarligt.

Welkom!

 

nieuw logo